Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » BIOPOTRAVINY A ZDRAVÁ VÝŽIVA » Luštěniny » Čočka » Čočka červená půlená BIO 500g BIONEBIO


        

Čočka červená půlená BIO 500g BIONEBIO

skladem

 

Skladem: 1,0 ks
Dostupnost: Skladem
Číslo produktu: 0040067
BIO: Bio
Rostlinné: Rostlinné
Ze surovin bez lepku: Může obsahovat stopy lepku
Naše cena bez DPH: 37,4 Kč
Naše cena s DPH (15 %):
43,0 Kč

do košíku:
  ks  
Hlídací pes

Popis 

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. 

Využití

  • polévky - čočku přideje do zeleninové polévky nebo z ní umixujte hladký krém s řádnou dávkou horké vody, krém ochuťte česnekem a chilli, exotickou verzi můžete mít, pokud přidáte kokosové mléko a kurkumu
  • kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
  • pomazánka - rozmixovaná čočka a jáhly dohromady skvěle fungují jako chutná pomazánka
  • zahušťování - s uvařenou čočkou zahustíte guláš nebo jiné hutné třeba zeleninové jídlo v hrnci
  • rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
  • na sladko - čočku rozmixujete se smetanou a banánem, oblíbený pokrm především u dětí
  • salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži
  • placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
     

Výhody

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku.

Původ

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel. Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Návod k přípravě

Červená čočka půlená je velice rychle uvařená, stačí 15–20 minut. Nemusíte před vařením namáčet, jen propláchněte.         

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota: 1 534 kJ / 362 kcal

Tuky: 2,6 g

z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g

Sacharidy: 54,9 g

z toho cukry: 2,3 g

Bílkoviny: 27,2 g

Sůl: 0,0 g

Země původu

Turecko

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: