Úvod » Chlazené výrobky » Rostlinné jogurty a dezerty » Dezert sojový vanilkový 1l BIO PROVAMEL
Zdravá strava nemusí být fádní, dezerty Provamel jsou toho důkazem. Pudinkový dezert Provamel vanilkový se hodí jak k přímé spotřebě, tak jako ingredience do sladkých jídel.
Vanilkový sójový dezert vyrábí belgická firma Provamel. Sójové nápoje vyrábí už od počátku 80. let
Hlavní ingrediencí dezertu je sója, která se nejdříve mechanicky očístí a oloupe. Poté se vaří a po uvaření se rozmíchá v nové vodě a rozmixuje najemno. Tato směs se následně filtruje, oddělí se tak drť od tekutiny - sójového nápoje, který je základní surovinou na přípravu dezertu.
Jak je to s GMO?
Sója patří k nejvíc geneticky modifikovaným zemědělským plodinám. Ale pokud kupujete potravinu s certifikací bio, nemusíte se obávat. Zákaz GMO patří k hlavním principům ekologického zemědělství. U potravin z konvenčního zemědělství musí být uvedeno na obalu „obsahuje geneticky modifikované organismy“, jestliže obsahují víc než 0,9 % GM složek. Maso, mléko a vejce pocházející od zvířat krmených GM krmivy být označeny nemusí. V konvenčním zemědělství se tato krmiva používají běžně.
Složení: pitná voda, nerafinovaný třtinový cukr*, loupané sójové boby* (6%), pšeničný škrob*, tapiokový škrob*, kukuřičný maltodetrin*, vanilkový extrakt* (0,2 %), zahušťovadlo (pektin), mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 346 kJ/82 kcal; tuky: 1,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 13,5 g; z toho cukry: 8,7 g; vláknina: 0,5 g; bílkoviny: 3 g; sůl: 0,16 g.
Alergeny: Sója. Lepek.
Skladování: Po otevření uchovávejte v chladničce (max. 7°C) a spotřebujte do 5 dnů.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek.