Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Kitl Syrob připravujeme z čerstvých květů bezu černého v BIO kvalitě.
Abychom si zajistili dostatek kvalitních bezových květů, založili jsme si ve spolupráci s Výzkumným a šlechtitelským ústavem ovocnářským Holovousy vlastní sad vyšlechtěných odrůdových bezů.
K výrobě používáme čerstvé květy, které zpracováváme za studena.
Sad vedeme v režimu BIO proto, aby se do finálního sirupu nedostala chemie používaná k ošetřování rostlin v konvenčním zemědělství
Naše receptura výroby Bezového Syrobu je podobná té, jakou po generace používají maminky a babičky k výrobě domácí bezové šťávy
Rozbor vodného bezové macerátu, který provedlo pracoviště Akademie věd ČR, prokázal:
přítomnost rutinu, kyseliny chlorogenové a jejího izomeru
rutin má velmi silné antioxidační vlastnosti, působí příznivě na stěnu žil a krevních vlásečnic
u kyseliny chlorogenové byla objevena výrazná protinádorová aktivita a zaznamenány jsou také významné antioxidační účinky
komplex fenolických sloučenin obsažený v květech bezu představuje látky účinné při léčbě chřipky a nachlazení
Kitl Syrob Bezový získal na čtyřicátém ročníku výstavy Země živitelka 2013 hlavní cenu veletrhu "Zlatý klas s kytičkou".