Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3Platba platební kartouPlatit kartou můžete jak v naší kamenné prodejně, tak nově i na Eshopu....

KONTAKTY

Lucie Jírová
Revoluční 478/39
278 01, Kralupy nad Vltavou
tel: 777607077
info(a)quietlife.cz

»
Marokánky bez mandlí, ořechů a mléka

Marokánky bez mandlí, ořechů a mléka

Pro letošní marokánky jsem místo rýžové mouky použila mouku ze zemních mandlí - šáchorová a 1 lžičku tapiokové mouky. Cukr jsem nechala zkaramelizovat, nasypala jsem do toho burisony a promíchala to, aby byl skoro každý burison obalen karamalemem.

200 ml rýžové šlehačky
16 g rýžové mouky hladké (mouka zezemních mandlí)
40 g třtinového cukru

směs celkem asi 150g:
bílé burisony
sušené ovoce - brusinky, meruňky, rozinky, datle atd.

Šlehačku, mouku a cukr dáme do rendlíku a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme a do kaše vsypeme burisony a sušené ovoce. Promícháme. Na plech dáme pečící papír, na který tvoříme hromádky nebo placičky (trošku se rozjedou při pečení). Pečeme při 200-220 stupních (podle toho, jak komu peče trouba) cca 15 minut nebo dokud nebudou mít nazlátlou barvu. Po upečení přendat na nějaký rošt i s pečícím papírem, aby marokánky vychladly. Pak jdou lehce z papíru sundat.