Pohanka kroupa je přirozeně bezlepková a snadno stravitelná. Hodí se do polévek, na kaše, pomazánky, k zapékání, jako příloha k pokrmům. Pohanka obsahuje rutin, který působí příznivě na žilní problémy.
Pohanka kroupa z mechanicky loupané pohanky. Je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Je vhodná do polévek, kaší, pomazánek, salátů, rizota, k zapékání a jako příloha k masovým a zeleninovým pokrmům. Hodí se i do zabijačkových specialit. Dle chuti můžete kroupy dochutit třeba osmaženou cibulkou, solí, kořenící směsí, bylinkami, česnekem, drceným i mletým kmínem.
Pohanka je důležitým zdrojem rutinu, který pomáhá při onemocnění cévního systému, křečových žil a potížích s hemoroidy. Je doporučována při psychické a fyzické únavě. Obsahuje velmi cenné minerální látky, vitamíny a vlákninu, která přispívá ke snížení hladiny cholesterolu a k prevenci aterosklerózy. Pohanka se skvěle hodí k detoxikaci organismu, posiluje imunitní systém a má prohřívací účinek na organismus, který hlavně oceníte v zimě. Je přirozeně bezlepková, proto ji ocení lidé s potravinovými alergiemi a nemocní celiakií.
Ve 100 g výrobku je obsaženo:
Energie | 1 470 kJ |
---|---|
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 60 g |
Tuky | 3 g |