Úvod » BIOPOTRAVINY A ZDRAVÁ VÝŽIVA » Ochucovadla a sladidla » Ochucovadla » Shoyu, miso, tamari, umeboshi » Tamari sojová omáčka 200ml COUNTRY LIFE
Tradiční japonský výrobek, který se podobně jako shoyu používá k dochucování pokrmů. Tamari na rozdíl od Shoyu má výraznější chuť, hustější konzistenci, tmavší barvu a neobsahuje lepek.
Tamari prochází i odlišným výrobním procesem – vzniká při výrobě Misa. Jelikož výtěžnost při výrobě Tamari je mnohem nižší než u Shoyu, odráží se to i ve vyšší ceně. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy .
Složení: Sójové boby (46,31%), voda, mořská sůl (13,13%), alkohol, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae.
Návod k přípravě: Díky všestrannosti této sójové omáčky záleží jen na vás, do kterých pokrmů omáčku přidáte. Dle chuti používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 414,5 kJ/99 kcal. Bílkoviny: 13,5 g. Sacharidy: 10,5 g. Tuky: 0,3 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 5800 mg, alkohol 3,42%
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Alergeny: Sója.Může obsahovat stopy lepku.
Legislativní zařazení: Sojový výrobek – tekuté ochucovadlo